От Цветелина Атанасова   Животът ни се дава само веднъж. Ето защо

...
От Цветелина Атанасова
 
Животът ни се дава само веднъж. Ето защо
Коментари Харесай

Спазвайте осем правила и ще бъдете здрави и успешни

От Цветелина Атанасова

 

Животът ни се дава единствено един път. Ето за какво е значимо да го изживеем почтено, като в същото време останем радостни, щастливи и, несъмнено, здрави. В последна сметка здравето е най-голямата полезност. Всичко друго идва и си отива.

Здравето може да бъде непокътнато единствено с верен метод на живот. От физическото и духовното положение на индивида зависи какъв брой забавни и смислени ще бъдат дните му. Днес е съвременно да се води здравословен метод на живот, само че за това въобще не е належащо да изчезвате с дни във фитнеса или да припадате от изтощителни тренировки. Достатъчно е да поддържате тялото си в добра форма, да се отървете от нездравословните привички, да се храните вярно и да мислите положително.

Основите на здравословния метод на живот са елементарни. Изисква се единствено постоянност и воля. 

Ето ТОП 8 на разпоредбите, които би трябвало да спазвате:



1. Закаляване на организма.  

Трябва да става последователно (особено в случай че човек е предразположен на инфекции и настинки или има слаба имунна система). Важно е да се съблюдават методичност, последователност и поредност, отчитане на самостоятелните особености, композиция от общи и местни процедури, деен режим, многообразие от средства и форми, самоконтрол. Закаляването не е еднократна процедура, това е вашият метод на живот и животът на вашето дете.



2. Ранно лягане и пълностоен сън.

По предписание хората, водещи „ нощен ” живот, са по-малко щастливи от тези, които си лягат рано и стават рано. Така че си коства да преразгледате всекидневието и да развиете този потребен табиет в себе си. Здравият и пълностоен сън е ключът към прекрасен ден и положително въодушевление. Затова лягайте си не по-късно от 22.00-23.00 ч. и спете най-малко 7-8 часа.

3. Консумация на доста вода.

Тази течност неслучайно е наричана „ извор на живот ”. Действието  <210> върху човешкия организъм е многостранно, само че съвсем постоянно удобно. Ето за какво си коства да приемате огромни количества чиста вода (минимум 2 литра на ден).



4. Чести, само че умерени хранения

Необходимо е да се яде 5 пъти дневно на дребни порции (всяка би трябвало да бъде не повече от 300-400 грама). Последното хранене е не по-късно от два часа преди лягане. Интервалът сред закуската и вечерята би трябвало да бъде 12 часа.



5. Физическа интензивност


Важно е да оставите мързела си и да имате задоволителна интензивност за деня. Дори в случай че след работния ден в действителност не желаете да отидете на подготовка, би трябвало да надвиете себе си. Може би умората е подправена и скоро ще получите прилив на сила. Хората, които имат хронични болести или противопоказания за избрани типове физическа интензивност, е по-добре да спортуват умерено, само че постоянно. Нека си напомним максимата: „ Движението е здраве, а здравето е живот ”.



6. Ежедневни разходки на чист въздух

Те освен ще имат позитивен резултат върху тялото, само че и ще подредят мислите ви, ще успокоят и ще подобрят настроението ви. Ходенето не изисква финансови разноски, а изгодите са големи, тъй като неналичието на придвижване е причина за доста болести, с които разходките ще ви оказват помощ да се справите. И е най-добре те да се вършат на чист въздух.

7. Позитивно мислене

Човек, който непрекъснато е в меланхолия, стрес или е сърдит, надали ще бъде здрав. За да забележите позитивни промени в здравето си, би трябвало да преосмислите полезностите си и да обикнете този свят. По предписание в такива случаи той отвръща със същото.

Започнете деня си с усмивка и положително отношение. Радвайте се на дребните неща. Получавайте наслаждение от живота и ще забележите, че той ще стане по-ярък и по-красив, ще имате повече шанс. Успехът ще съпътства вашите инициативи, пробвайте!



8. Отказване от нездравословните привички

Това в никакъв случай не е елементарно, само че да си визиите здравословен метод на живот с неприятни привички е още по-трудно. Пушенето и алкохолът оказват негативно влияние върху човешката активност и водят до разнообразни заболявания.

Основните правила на здравословния метод на живот не са по никакъв начин сложни за съблюдаване. Те ще повлияят удобно на вашето здраве, морално развиване и външен тип.

Нека здравословният метод на живот стане ваш метод на живот! Погрижете се за себе си и бъдете здрави дълги години!

И най-важното - би трябвало да се наслаждавате на живота: правете това, което обичате, намирайте време за другарство със фамилията и приятелите си, почивайте си задоволително от работата, прекарвайте колкото е допустимо повече време на чист въздух и обичайте себе си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР